Hoe kies je de beste theedoeken

Je zou misschien denken dat er niet veel achter theedoeken zit, maar dat is zeker niet waar. Er zit zeker verschil in de soorten theedoeken waar je uit kunt kiezen, maar hoe kies je dan de beste, die tips heb ik voor jou verzameld.

 

 

Kies het juiste materiaal

Goed materiaal, oftewel een natuurlijk materiaal als katoen of linnen, is essentieel als je wilt dat de theedoeken lang meegaan. Synthetisch materiaal werkt prima, maar handdoeken van natuurlijk materiaal gaan veel langer mee. Bovendien gebruik je soms jouw theedoek ook om eten mee te bereiden, dan is natuurlijk materiaal beter want katoen absorbeert de juiste hoeveelheid vocht en laat stoom door bij warm eten.

 

Kies een theedoek die niet rafelt

Vaak kun je bij het kopen van een theedoek aan het materiaal al zien of dit snel gaat rafelen, koop hem dan niet! Een theedoek die veel rafelt is allesbehalve handig. Kies dan liever voor een linnen theedoek, deze zijn wellicht wat duurder maar dan ben je er wel van verzekerd dat hij lang goed blijft en niet gaat rafelen.

 

Kies een theedoek die water absorberend is

Als het goed is dan absorberen alle theedoeken water, maar sommige zullen het label hebben dat ze water extra goed absorberen, kies dan voor deze theedoek. Een theedoek die meer water absorbeert zal sowieso een stuk handiger zijn bij het afdrogen van de afwas. Bedenk hoe fijn het is wanneer jouw theedoek niet constant drijfnat is wanneer je de afwas aan het drogen bent.

Zoals je ziet zit er meer verschil tussen theedoeken dan je zou denken, kies er dus eentje van een hogere kwaliteit, hier zal je écht meer plezier aan beleven. Afwassen is al niet de leukste klus die er is, het is dus verstandig om het in ieder geval zo makkelijk mogelijk te maken. Dan ben je er sneller mee klaar en beleef je zo min als mogelijk irritaties tijdens het afwassen en afdrogen.