kredietverzekering

Hoe werkt een kredietverzekering?

Je denkt al geruime tijd na over een grote investering in je onderneming, het is een grote stap waar veel geld in geïnvesteerd moeten worden. Maar de investering kan je bedrijf ook veel winst en groei opleveren. Je neemt de grote stap en gaat kijken naar een krediet. Of misschien ben je wel een bedrijf dat een krediet aan een ander gaat verschaffen. Wat het geval ook is, een kredietverzekering kan hier een grote uitkomst bij betekenen. De kredietovereenkomst maakt het makkelijker om een krediet te krijgen maar ook makkelijk om een krediet aan een ander te verschaffen. Kortom het is een handig middel dat je bedrijf ver vooruit kan helpen en de grote investeringen een stap dichterbij kan brengen.

Wat is een kredietverzekering en hoe werkt het?

De naam zegt het misschien al wel, een kredietverzekering is een verzekering op krediet. Maar wat houdt dit precies in? Dit houdt in dat de kredietverlener beschermt is tegen het niet betalen van het krediet. Om deze reden wordt deze verzekering ook wel de debiteurenverzekering genoemd. Het is dus niet alleen een bescherming voor de kredietverschaffer maar ook een bescherming voor je eigen onderneming. Met een kredietverzekering leidt je bedrijf niet onder het niet betalen van een debiteur. De kosten worden gedeeltelijk of geheel gedekt. Buiten de beschermings of zekerheidsfunctie voor de kredietgever en de kredietnemer, kan het ook zorgen dat je makkelijker een krediet krijgt of eerder zekerheid verkrijgt.

Kredietverzekering als kredietwaardigheid

Wat is kredietwaardigheid? Dit is een term die veel in de financiële sector gebruikt wordt. Daarom zal je misschien niet bekend zijn met de term. Kredietwaardigheid is de inschatting of berekening of jij of je bedrijf het krediet kunnen betalen. Om dit te kunnen bepalen wordt er een kredietwaardigheidstoets uitgevoerd. Deze toets wordt gebruikt bij het kijken naar een krediet. In deze toets zal het hele vermogen van het bedrijf meegenomen worden. Denk hierbij aan geld, vastgoed en eventuele relatief toekomstige opdrachten. De kredietverzekering kan ook dienen als kredietwaardigheid. De kredietverzekering geeft immers meer zekerheid en is een indicatie van wat je als onderneming zou kunnen krijgen aan krediet. Een kredietverlener kan dus eerder overgaan tot het verlenen van een krediet als je een kredietverzekering hebt. De kredietverzekering kan ook meegenomen worden in de kredietwaardigheidstoets.Kredietwaardigheid wordt bij vrijwel elke lening gevraagd en is daarom ontzettend belangrijk. Zonder kredietwaardigheid vaak geen lening. Doe er daarom alles aan om te voldoen aan de kredietwaardigheid van je krediet.

Waar kan ik een krediet en kredietverzekering krijgen?

Een kredietverzekering zal je soms bij je verzekeraars kunnen krijgen als ze deze aanbieden. Anders kan je zoeken naar een andere verzekeraar. Er zijn genoeg bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verlenen van verzekeringen en deze verzekering aanbieden. Als ondernemer krijg je vaak veel reclame. Misschien je al wel een aanbieder in je hoofd voor het krediet. Wanneer je geen aanbieder kan vinden in eigen zakelijke kring, kun je online zoeken naar een verzekeraar of een kredietverlener. Online kun je de aanbieders makkelijk vergelijken en de beste services opzoeken. Online kun je via de website ook goed geïnformeerd en geadviseerd worden via de klantenservice. Het vinden van een krediet of kredietverzkeraar hoeft niet moeilijk te zijn.