Meer weten over het inrichten van jouw tuin

Je hebt geen idee hoe je het beste kan halen uit jouw tuin en bent op zoek naar inspiratie om daar verandering in te brengen. Er zijn natuurlijk heel wat mogelijkheden om een fraaie tuin te creëren die hier niet allemaal besproken kunnen worden, maar deze informatie is bedoeld om je op weg te helpen. Een tuintafel kopen is even vanzelfsprekend als het kopen van stoelen voor de tuin, dus daar hoeft niet te lang bij stilgestaan te worden. Na dit artikel uitgelezen te hebben zal je zeker gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met de inrichting van jouw tuin. En dat ook nog met eenvoudige manieren die geen gat slaan in jouw budget.

Waar je rekening mee moet houden

Voordat je daadwerkelijk begint met het plannen van de inrichting, is het van belang dat je rekening houdt met aspecten als de grootte en de ligging van de tuin. Ook handig om te weten is als er veel of weinig zon staat voor een groot deel van de dag en als het een smalle of brede tuin betreft. En natuurlijk moet je bij het plannen ook rekening houden met jouw eigen gevoel, want in jouw tuin moet jij je helemaal op jouw gemak voelen. Misschien overweeg je in dit kader voor jouw privacy, een schutting in de tuin te laten plaatsen, zodat je helemaal jezelf kan zijn, zonder het risico te lopen begluurd te worden. Tenslotte moet je nagaan als jouw wensen binnen het budget passen.

Behoudt ook in de tuin jouw identiteit

Het kan geen kwaad je te laten inspireren door tuinen die vertoond worden op de televisie, tijdschriften of elders. Bedenk dat de tuinen die je te zien krijgt, meer inspanning vergen dan de programmamakers je willen laten geloven. Een tuin make-over kan enorm veel kosten en ook meer tijd in beslag nemen dan gepresenteerd wordt. Je mag je dus laten inspireren, maar wees realistisch bij wat jij zelf zou kunnen doen. Houd er bij de planning rekening mee dat jij jezelf erin moet herkennen, het is immers jouw tuin. Richt jouw tuin in naar jouw eigen smaak, niet naar de smaak van anderen. Per slot van rekening zal jij tijd erin doorbrengen en niet de anderen. Creëer dus niet een kopie van een televisie tuin, maar breng een tuin tot stand die dichtbij jouw realiteit is.

Stel veiligheid voorop

Bij een stijlvolle tuin is water haast niet weg te denken, daarom denken velen meteen aan het aanleggen van een vijver. Heb je echter kleine kinderen of krijg je regelmatig bezoek van jouw kleinkinderen, dan moet je wel ervoor zorgen dat ze onbezorgd in de tuin kunnen zijn. Wil je daarom dat jouw tuin ook kindvriendelijk moet zijn, dan kan je een andere optie overwegen om bewegend water in de tuin te hebben, zonder dat er een vijver aanwezig is. Je kan dan kiezen voor een waterornament, dit is een waterelement dat zorgt voor bewegend water in de tuin, zonder dat er gevaar ontstaat voor kinderen die zich over het algemeen aangetrokken voelen door water. Afhankelijk van de uitstraling die je aan jouw tuin wilt geven, kan je kiezen tussen waterelementen kunststof, beton of natuursteen.

Wat heb je nodig voor je balkon

Wat is er nou gaver dan een balkon aan je slaapkamer te hebben? Het lijkt wel een scene uit een film, een prachtig balkon, de zon zien opkomen en ondergaan en op je balkon lekker jouw kopje ochtend koffie drinken. Je wilt natuurlijk jouw balkon zo goed mogelijk benutten en je moet daarbij slim werken. Een balkon heeft natuurlijk enige zaken waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de ruimte die er beschikbaar is voor de meubels, een loungeset balkon plaatsen of toch een klapstoeltje. Denk ook aan de zon, hoe deze schijnt, waar deze op komt en onder gaat. En hoeveel privacy heb je op jouw balkon? Hieronder geven we een aantal tips waar je naar kunt kijken om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van jouw balkon.

Aankleding van jouw balkon

Je wilt natuurlijk heerlijk zitten en misschien wel liggen op jouw balkon. Dan is het belangrijk dat je kijkt naar meubels die speciaal ontworpen zijn voor een balkon. Deze zijn namelijk beter afgestemd op de mogelijkheden met een kleiner oppervlakte, minder muren om mee te werken en natuurlijk veiligheid op verschillende hoogtes. Zo heb je verschillende loungesets beschikbaar speciaal voor op het balkon maar ook de accessoires zoals zweefparasols, bloempotten en privacy wering. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is er genoeg keuze om ervoor te zorgen dat je in elke stijl en voor elk budget een prachtig balkon kunt aankleden. Probeer er wel altijd rekening mee te houden dat je niet teveel spullen plaatst op jouw balkon. Een kleine ruimte wordt snel vol dus je wilt dit wel efficiënt inrichten.

Privacy

Op een balkon kan het zijn dat je minder privacy hebt omdat je natuurlijk geen beschutting hebt zo hoog. Je kunt makkelijk vanaf de straat omhoog kijken en bij een balkon met spijlen kun je al helemaal naar binnen kijken. Daarom is het een fijn idee om te kijken naar een optie om jouw privacy meer te waarborgen. Je kunt met een spijlen balkon ervoor kiezen om een rieten mat hiertussen te rijgen zodat de inkijk minder wordt. Hiermee creëer je meteen een gaaf bohemian effect op jouw balkon. Je kunt er ook voor kiezen om neutral mat tussen de spijlen door te rijgen zodat dit een gesloten maar neutraal effect geeft op jouw balkon wat je weer kunt aankleden met andere elementen op jouw balkon. Heb je een glazen balkon wand dan kun je ervoor kiezen om met raamfolie te werken. Dit heb je in verschillende kleuren en prints wat je perfect op jouw stijl kunt afstemmen om er een goede privacy wand van te maken.

Veiligheid

Het balkon is natuurlijk dusdanig ontworpen dat dit aan alle veiligheidsvoorwaarden en eisen voldoet maar wanneer je aanpassingen of toevoegingen maakt aan het balkon moet je er natuurlijk voor zorgen dat deze ook veilig zijn. Wanneer je bloempotten wilt plaatsen moet je hiervoor speciale bakken gebruiken die gemaakt zijn voor het balkon. Zo voorkom je dat deze onverwachts naar beneden kunnen vallen. Wanneer je huisdieren hebt, zoals katten of een hond dan moet je ook je balkon beveiligen zodat zij niet naar beneden kunnen vallen. Zorg ervoor dat je alle openingen afsluit, dit kan met bijvoorbeeld de bovengenoemde rieten matten. Wat ook fijn is om te gebruiken is een huisdieren net. Deze voorkomt dat de dieren gaan klimmen en over de railing kunnen vallen.