Meer weten over het inrichten van jouw tuin

Je hebt geen idee hoe je het beste kan halen uit jouw tuin en bent op zoek naar inspiratie om daar verandering in te brengen. Er zijn natuurlijk heel wat mogelijkheden om een fraaie tuin te creëren die hier niet allemaal besproken kunnen worden, maar deze informatie is bedoeld om je op weg te helpen. Een tuintafel kopen is even vanzelfsprekend als het kopen van stoelen voor de tuin, dus daar hoeft niet te lang bij stilgestaan te worden. Na dit artikel uitgelezen te hebben zal je zeker gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met de inrichting van jouw tuin. En dat ook nog met eenvoudige manieren die geen gat slaan in jouw budget.

Waar je rekening mee moet houden

Voordat je daadwerkelijk begint met het plannen van de inrichting, is het van belang dat je rekening houdt met aspecten als de grootte en de ligging van de tuin. Ook handig om te weten is als er veel of weinig zon staat voor een groot deel van de dag en als het een smalle of brede tuin betreft. En natuurlijk moet je bij het plannen ook rekening houden met jouw eigen gevoel, want in jouw tuin moet jij je helemaal op jouw gemak voelen. Misschien overweeg je in dit kader voor jouw privacy, een schutting in de tuin te laten plaatsen, zodat je helemaal jezelf kan zijn, zonder het risico te lopen begluurd te worden. Tenslotte moet je nagaan als jouw wensen binnen het budget passen.

Behoudt ook in de tuin jouw identiteit

Het kan geen kwaad je te laten inspireren door tuinen die vertoond worden op de televisie, tijdschriften of elders. Bedenk dat de tuinen die je te zien krijgt, meer inspanning vergen dan de programmamakers je willen laten geloven. Een tuin make-over kan enorm veel kosten en ook meer tijd in beslag nemen dan gepresenteerd wordt. Je mag je dus laten inspireren, maar wees realistisch bij wat jij zelf zou kunnen doen. Houd er bij de planning rekening mee dat jij jezelf erin moet herkennen, het is immers jouw tuin. Richt jouw tuin in naar jouw eigen smaak, niet naar de smaak van anderen. Per slot van rekening zal jij tijd erin doorbrengen en niet de anderen. Creëer dus niet een kopie van een televisie tuin, maar breng een tuin tot stand die dichtbij jouw realiteit is.

Stel veiligheid voorop

Bij een stijlvolle tuin is water haast niet weg te denken, daarom denken velen meteen aan het aanleggen van een vijver. Heb je echter kleine kinderen of krijg je regelmatig bezoek van jouw kleinkinderen, dan moet je wel ervoor zorgen dat ze onbezorgd in de tuin kunnen zijn. Wil je daarom dat jouw tuin ook kindvriendelijk moet zijn, dan kan je een andere optie overwegen om bewegend water in de tuin te hebben, zonder dat er een vijver aanwezig is. Je kan dan kiezen voor een waterornament, dit is een waterelement dat zorgt voor bewegend water in de tuin, zonder dat er gevaar ontstaat voor kinderen die zich over het algemeen aangetrokken voelen door water. Afhankelijk van de uitstraling die je aan jouw tuin wilt geven, kan je kiezen tussen waterelementen kunststof, beton of natuursteen.