Wat heb je nodig voor je balkon

Wat is er nou gaver dan een balkon aan je slaapkamer te hebben? Het lijkt wel een scene uit een film, een prachtig balkon, de zon zien opkomen en ondergaan en op je balkon lekker jouw kopje ochtend koffie drinken. Je wilt natuurlijk jouw balkon zo goed mogelijk benutten en je moet daarbij slim werken. Een balkon heeft natuurlijk enige zaken waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de ruimte die er beschikbaar is voor de meubels, een loungeset balkon plaatsen of toch een klapstoeltje. Denk ook aan de zon, hoe deze schijnt, waar deze op komt en onder gaat. En hoeveel privacy heb je op jouw balkon? Hieronder geven we een aantal tips waar je naar kunt kijken om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van jouw balkon.

Aankleding van jouw balkon

Je wilt natuurlijk heerlijk zitten en misschien wel liggen op jouw balkon. Dan is het belangrijk dat je kijkt naar meubels die speciaal ontworpen zijn voor een balkon. Deze zijn namelijk beter afgestemd op de mogelijkheden met een kleiner oppervlakte, minder muren om mee te werken en natuurlijk veiligheid op verschillende hoogtes. Zo heb je verschillende loungesets beschikbaar speciaal voor op het balkon maar ook de accessoires zoals zweefparasols, bloempotten en privacy wering. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is er genoeg keuze om ervoor te zorgen dat je in elke stijl en voor elk budget een prachtig balkon kunt aankleden. Probeer er wel altijd rekening mee te houden dat je niet teveel spullen plaatst op jouw balkon. Een kleine ruimte wordt snel vol dus je wilt dit wel efficiënt inrichten.

Privacy

Op een balkon kan het zijn dat je minder privacy hebt omdat je natuurlijk geen beschutting hebt zo hoog. Je kunt makkelijk vanaf de straat omhoog kijken en bij een balkon met spijlen kun je al helemaal naar binnen kijken. Daarom is het een fijn idee om te kijken naar een optie om jouw privacy meer te waarborgen. Je kunt met een spijlen balkon ervoor kiezen om een rieten mat hiertussen te rijgen zodat de inkijk minder wordt. Hiermee creëer je meteen een gaaf bohemian effect op jouw balkon. Je kunt er ook voor kiezen om neutral mat tussen de spijlen door te rijgen zodat dit een gesloten maar neutraal effect geeft op jouw balkon wat je weer kunt aankleden met andere elementen op jouw balkon. Heb je een glazen balkon wand dan kun je ervoor kiezen om met raamfolie te werken. Dit heb je in verschillende kleuren en prints wat je perfect op jouw stijl kunt afstemmen om er een goede privacy wand van te maken.

Veiligheid

Het balkon is natuurlijk dusdanig ontworpen dat dit aan alle veiligheidsvoorwaarden en eisen voldoet maar wanneer je aanpassingen of toevoegingen maakt aan het balkon moet je er natuurlijk voor zorgen dat deze ook veilig zijn. Wanneer je bloempotten wilt plaatsen moet je hiervoor speciale bakken gebruiken die gemaakt zijn voor het balkon. Zo voorkom je dat deze onverwachts naar beneden kunnen vallen. Wanneer je huisdieren hebt, zoals katten of een hond dan moet je ook je balkon beveiligen zodat zij niet naar beneden kunnen vallen. Zorg ervoor dat je alle openingen afsluit, dit kan met bijvoorbeeld de bovengenoemde rieten matten. Wat ook fijn is om te gebruiken is een huisdieren net. Deze voorkomt dat de dieren gaan klimmen en over de railing kunnen vallen.