Stucadoorsbedrijf-Stukadoor24.nl

Wat kost spuitwerk van een stukadoor?

Wanneer je van plan bent om stucwerk in je huis te laten verrichten, dan zou je kunnen overwegen om voor spuitwerk te kiezen. Dit wordt met een machine gedaan en is dus minder arbeidsintensief. Daarom zijn de kosten van spuitwerk lager dan bijvoorbeeld pleisterwerk of andere soorten stucwerk. Daarnaast kan de stucadoor snel grotere oppervlaktes spuiten, wat veel sneller werkt dan met de hand.

Welke soorten spuitwerk zijn er?

Bij spuitwerk kun je kiezen voor:
Spackspuitwerk: deze methode is goed geschikt voor muren en plafonds met scheuren. Het korrelvormige materiaal wordt onder hoge druk op de muren of plafonds gespoten. Het eindresultaat bepaal je zelf door de grootte van de korrel te kiezen.
Latexspuitwerk: dit geeft een glad resultaat en is geschikt in plaats van het verven van muren. Een latexlaag is dikker dan een verflaag en daardoor duurzamer.
Bij beide spuitwerkmaterialen is het mogelijk om deze in kleur te laten aanbrengen. Dat spaart je de kosten en moeite van het verven.

Stukadoors 24

Wat zijn de kosten van spuitwerk?

De prijzen van stukadoorsbedrijven kunnen variëren, maar gemiddeld kun je voor spackspuiten zonder kleur rekenen op zo’n € 7 tot € 9 per vierkante meter. De bepaling van de exacte prijs is onder meer afhankelijk van het gekozen materiaal. Wanneer je kiest voor kleur, dan kan dat tegen minimale meerkosten. Je moet dan rekenen op € 8 tot € 11 per vierkante meter. De prijzen voor latexspuitwerk komen overeen met die van spackspuitwerk.

Stukadoorofferte aanvragen

Voordat je stukadoorsbedrijven in jouw regio wilt gaan benaderen, is het een goed idee om eerst op internet te kijken. Er bestaan namelijk websites waarbij je jouw opdracht kan ingeven en om een offerte vragen. Dit heeft twee voordelen:
Ten eerste hoef je niet zelf aan de hand van het telefoonboek of de Gouden Gids op zoek naar stukadoors, maar krijg je bij het aanvragen van een offerte via zo’n website van een aantal stukadoors in jouw regio een offerte. De ontvangen stukadooroffertes kun je dan naast elkaar leggen om te bepalen aan wie je de opdracht gaat geven.
Ten tweede heeft een dergelijke website alle informatie die je nodig hebt om te bepalen voor welke soort stucwerk je wilt kiezen.
Natuurlijk kun je ook altijd familie, vrienden of collega’s die ervaring hebben met stukadoors vragen om hun ervaring met jou te delen. Die informatie is goud waard!

Uurtarief of tarief per vierkante meter?

Je kunt met het stukadoorsbedrijf een uurtarief afspreken of je kan kiezen voor een tarief per vierkante meter. Het is aan te raden om voor grotere opdrachten een tarief per vierkante meter af te spreken. Dan weet je vooraf waar je aan toe bent. Kies je namelijk voor een uurtarief, dan bepaalt de snelheid waarmee de stukadoor werkt de prijs. Dit kun je ondervangen door vooraf af te spreken hoeveel vierkante meter de stukadoor per dag afwerkt. Afhankelijk van het materiaal waarmee wordt gewerkt, kan een stukadoor per dag ongeveer 20 tot 30 m2 afwerken.
Of je nu kiest voor een uurtarief of tarief per vierkante meter, maak altijd vooraf duidelijke afspraken over de prijs en leg deze schriftelijk vast.