Zoek je een uitdagende baan? Kies dan voor een baan in de kinderopvang

Ben je op zoek naar een uitdagende en gezellige baan, waarbij je dagelijks met plezier naar je werk gaat én ben je gek op kinderen? Dan is werken in de kinderopvang echt iets voor jou! Hoe kom je aan een baan in de kinderopvang en aan welke kwaliteitseisen dien je te voldoen om zo snel mogelijk in de kinderopvang aangenomen te worden? Om je op je sollicitatie voor te bereiden, is het belangrijk om je goed in te lezen en na te denken over of deze baan inderdaad bij je past. Op deze pagina word je meegenomen in een reguliere dag op de kinderopvang en kom je erachter of deze baan wel of niet bij je past.

Hoe ziet een werkdag in de kinderopvang er ongeveer uit?

In de kinderopvang Groningen begint de dag met een leuke vrije speeltijd voor de kinderen. Dit duurt vaak totdat alle kindjes door hun ouders zijn gebracht en de groep compleet is. Hierna is het tijd om met het dagprogramma aan de slag te gaan. Iedere dag worden er leuke spellen, activiteiten en vaste rust en eetmomenten georganiseerd voor de kinderen die aanwezig zijn. Er worden ook een aantal gezamenlijke activiteiten voor de hele groep bedacht, zoals liedjes zingen en knutselen of met z’n allen lekker naar buiten gaan. Het mooie is dat er per seizoen of maand thema’s zijn, waardoor de kinderen daar meer over kunnen leren.
Verder kan het zijn dat je de kinderen voorleest, spelletjes met ze doet, gaat knutselen of dat je nieuw speelgoed met de kinderen uitprobeert. Het gaat er vooral om dat de kinderen uitgedaagd worden, het naar hun zin hebben en ook nog iets leren tijdens hun verblijf op de kinderopvang.

Wanneer is een baan in de kinderopvang je op het lijf geschreven?

Een baan in de kinderopvang is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Allereerst dien je natuurlijk affiniteit met kindjes te hebben. Het kan zijn dat de vacatures voor verschillende leeftijdsgroepen kinderen openstaan. Bepaal dan of je liever met de allerkleinsten of ook met wat oudere peuters wil werken. Verder is het belangrijk dat je goed kunt communiceren, je inlevingsvermogen hebt en je het leuk vindt om de hele dag met kids bezig te zijn.

Er staat een leuke vacature kinderopvang Groningen open, waar je direct op kunt solliciteren als je ervan bent overtuigd dat jij de juiste persoon voor deze functie bent. Hoe leuk is het om van je hobby je werk te kunnen maken? Grijp direct je kans!